Roman-foileton de capă şi şpaclu (fost Dac-foileton):
The Common Life of Cherchelon and Lady Distiluna, doi trentagenari stabiliţi în Mexic la sud de Cancun. Ecranizare la monitor a unor fapte reale şi gânduri imaginare petrecute de ei.

DOCUMENTAR

Cu lupa prin Lumea cu care ne tot învârtim

ENIGME

Fenomene Tulburi inexplicate pe larg

SPIR'TUALITATE

Pe unde mai rătăceşte Oaia Pierdută

TELELEU ENTERPRISE

Turism Intergalaptic: Jurnal de Babord

MAGAZIN DUMINICAL

De citit când ţi-e lumea mai dragă

BLOG DE MEXIC

Adelante prin Hăţişurile Paradisului Mexican

Xcaret Rulez! Super Parc Tematic...

Phii, ia uite că n-am mai marcat la blog de prin mai. Da... am fost foarte ocupată nefăcând mare şchemă... De fapt am făcut unele chestii, nu zic, cum ar fi că vreo 3 săptămâni am dus-o tăt numa-nntr-o frenezie cu echerul şi raportorul, desenând la viitoarea casă, încercând s-o fac fen-şui şi s-o aduc la un preţ care să nu ne ameţească. În afar' de asta şi de altele uşor de omis, am fost prin diverse locuri de s-au tot adunat poze ...şi când se vede românul cu aşa un morman de jpeguri în faţa ochilor îl apucă o lene... şi ca mine, tot amână sortarea, organizarea şi micşorarea lor pt web.

Cel mai frumos loc în care am fost se cheamă XCARET (pronunţat de mayaşi "şcaret") - un fel de eco-parc tematic pt. Mexic cu scheme cu apă (râuri parţial subterane şi lagune), animale tropicale felurile, flori, fluturi, exemple live de tradiţii mexicane şi mayaşe, muzee, shopping, mini-spectacole toată ziua, tunele, ranchuri, biserici, acvarii, delfinarii, restaurante, iar la final cel mai fain şou de seară ever: o desfăşurare ritualico-folclorică mayaşo-mexicană de 2 ore.

Intrarea costă mult din punctul unora de vedere, 89USD pentru toată ziua (VIP) sau 59 (Bazic), dar după mine merită (eu sunt destul de scârţară la dinastea). Ai de toate în banii ăştia: echipamente, prosoape, şcaune, masă la all you can eat pe malul mării (super-gust!), participare la toate şourile de peste zi şi intrarea la şoul de seară, etc... La bazic nu-ţi dau echipamente de apă şi masă, tre să-ţi aduci şi să le cari cu tine prin tot parcul. Însă dacă stai puţin sprijinit în bâtă şi te gândeşti, concluzionezi că intrarea costă foarte puţin faţă de cât ai plăti separat pentru fiecare eşperenţă dinăuntru. De la 9 dimineaţa până la 10 seara să tot faci chestii. Problema e că nu-ţi ajunge o zi să treci prin tot ce au făcut oamenii ăia acolo... Pentru asta au "a doua zi la jumătate de preţ" :) - asta dacă te mai ţin genunchii. Dă gud niuz e că ai o săptămână la dispoziţie să-ţi alegi a doua zi. Alt gud niuz e că noi ca rezidenţi avem reducere aproape la jumătate şi putem aduce cate un prieten cu 10% reducere (pe care abia aşteptăm să-l aducem).

În prima parte a zilei am făcut câte jpeguri am putut că pe urmă ne-am aruncat în unele activităţi de apă. Cu genunchii scârţâind şi cu ochii sticlind de foame, pe la 5 dupămasa am acostat la unul dintre restaurante unde am mestecat nişte chestii care mă fac să salivez şi acuma. După asta am făcut o siestă în lagună şi pe la 7 pac ne-am înfiinţat teatrul cel mare la şoul de seară. Ne-a-mpresonat mult atmosfera... şi muzica... mă gândeam cum de pot artiştii de acolo să cânte cu aşa entuziasm în fiecare seară exact aceleaşi chestii. Am şi plâns ca după ursul Fram la o melodie, fiindcă mi s-a părut aşa frumoasă şi cu suflet. What a fine day...

Jpegurile de mai jos nu pot reda nici o optime din vaibul fain al locului:



Have fun! Pe cai deci şi pe mai târziu, poate chiar imediat, că mai văd aici în sundisk nişte material care merită distilat.

2 Comentării:

  1. Salutare fratilor ! ce mi-a placut si mi ela Xcaret ! am o tolba de amintiri dragi si frumoase de acolo . Treceam cu vaporul prin Calica la fiecare 2 saptamani si imi aranjam mereu liber ca sa intru la Xcaret. Am stat de multe ori ore intregi acolo, incredibil si indescriptibil, frumos , frumos, wooow !
    Ati inotat prin riul subteran ?
    Va pup cu dor de voi ,
    Aurel

    RăspundețiȘtergere
  2. ...ei cum sa nu ne băgăm la râul subteran. de fapt sunt două, e şi unul de suprafaţă, ambele super faine.
    Dacă vii pe aici să ne mai dăm odată şi cu tine :)

    RăspundețiȘtergere

(scrie încet, că noi nu citim prea repede)

Entradas populares

 
Copyright © 2011 Distillery Channel | Powered by Blogger
Template by Free WP Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Modificat genetic by Lady Distiluna