Roman-foileton de capă şi şpaclu (fost Dac-foileton):
The Common Life of Cherchelon and Lady Distiluna, doi trentagenari stabiliţi în Mexic la sud de Cancun. Ecranizare la monitor a unor fapte reale şi gânduri imaginare petrecute de ei.

DOCUMENTAR

Cu lupa prin Lumea cu care ne tot învârtim

ENIGME

Fenomene Tulburi inexplicate pe larg

SPIR'TUALITATE

Pe unde mai rătăceşte Oaia Pierdută

TELELEU ENTERPRISE

Turism Intergalaptic: Jurnal de Babord

MAGAZIN DUMINICAL

De citit când ţi-e lumea mai dragă

BLOG DE MEXIC

Adelante prin Hăţişurile Paradisului Mexican

Bibilia Hazlie: Leo Taxil despre Vechiul Testament

Câţi dintre cei care dorm cu biblia la cap au şi citit-o? Not me... eu am alte chestii (la cap)

Abăr zilele astea am dat peste un link cel puţin din cale-afară:

http://www.scribd.com/doc/7902796/Taxil-Leo-Biblia-Hazlie (Vechiul Testament)

Leo Taxil este un om francez care a avut răbdarea infernală să citească toaaată Bibilia, să elimine din ea tot lirismul şi s-o povestească în 297 de pagini, cu cuvintele noastre. Aceeaşi răbdare am avut-o şi eu, de a citi lucrarea, spre obnubilarea mea şi a prietenului meu arahnoid de pe tavan care tot timpul a stat cu ochii aţintiţi la proces.

În urma lecturii intermianbile am aflat 7 chestii esenţiale (mai sunt şi altele, asta-i ce mi-a atras mie atenţia):

  • Cuvântul Elohim este de fapt un plural, nu un singular, care înseamnă "Zei"
  • "Tăria Cerului" se referă la fundul unui tanc de apă - pe vremea aceea lumea credea că Cerul este un imens rezervor plin cu apă, care atunci când crapă, plouă
  • Zeilor (adică "lui "Elohim) le plăcea foarte mult să adulmece mirosul de friptură din sacrificii (atât animale cât şi umane)
  • Zeii se băgau destul de mult în viaţa oamenilor, erau foarte suciţi, cruzi şi răzbunători
  • TOŢI Marii Patriarhi ai Bibiliei ca Avraam, Moise, Daniel, Iosif, Noe, Solomon şamd. - subliniez toţi, fără excepţie - s-au ocupat cu înşelătorii, adultere, incesturi, genociduri, fratriciduri/crime comune, proxenetism, trădări de ţară sau toatea astea la un loc şi toţi au făcut pe rând channeling cu Elohim
  • Trinitatea "Tatăl - Fiul - Sfântul Duh" nu este altceva decât scorneala Sfântului Augustin în chilia lui, într-un moment de psihism al situaţiei
  • Noţiunea de Iad nu există în Biblie

So, dacă scoţi din el toată poezia şi toate cântările, Vechiul Testament devine brusc un material horror, plin de neconcordanţe, violenţă şi pornografie, apără şi fereşte +++ (trei cruci). Iar dacă te roade într-atât încât să te duci la un popă cu problema ridicată, ţi se zice că Biblia a fost inspirată de Sfântul Duh şi că nu trebuie luată ca atare, ci Cuvântul Domnului trebuie interpretat.
Hmm... Există de exemplu în Biblie pasajul celebru în care Lot, beat, le "cunoaşte" în cortul său pe cele două fiice ale sale şi le lasă însărcinate. Din party-ul acesta s-au născut chiar strămoşii poporului ales. Cine poate vedea altfel decât negru pe alb acest pasaj? Să-mi scrie, neapărat.

Sau... din "Judecători" (watch&learn, kids):
"[...] Bătranul a zis: "Pacea să fie cu tine! Toate nevoile tale le iau asupra mea, numai să nu rămai in piată peste noapte."
L-a dus in casa lui si a dat nutret măgarilor. Călătorii si-au spălat picioarele; apoi au mancat si au băut.
Pe cand se inveseleau ei, iată că oamenii din cetate, niste fii ai lui Belial, oameni stricati, au inconjurat casa, au bătut la poartă si au zis bătranului, stăpanul casei: "Scoate pe omul acela care a intrat la tine, ca să ne impreunăm cu el."
Stăpanul casei a iesit la ei si le-a zis: "Nu, fratilor, vă rog să nu faceti un lucru asa de rău; fiindcă omul acesta a intrat in casa mea, nu săvarsiti miselia aceasta.
Iată că am o fată fecioară, si omul acesta are o concubina; vi le voi aduce afară: necinstiti-le si faceti-le ce vă va plăcea. Dar nu săvarsiti cu omul acesta o faptă asa de nelegiuită."
Oamenii aceia n-au vrut să-l asculte. Atunci omul si-a luat concubina si le-a adus-o afară. Ei s-au impreunat cu ea si si-au bătut joc de ea toată noaptea pană dimineata; si i-au dat drumul cand se lumina de ziuă.
Către ziuă, femeia aceasta a venit si a căzut la usa casei omului la care era bărbatul ei si a rămas acolo pană la ziuă.
Si dimineata, bărbatul ei s-a sculat, a deschis usa casei si a iesit ca să-si urmeze drumul mai departe. Dar iată că femeia, concubina lui, era intinsă la usa casei, cu mainile pe prag.
El i-a zis: "Scoală-te si haidem să mergem!" Ea n-a răspuns. Atunci bărbatul a pus-o pe măgar si a plecat acasă.
Cand a ajuns acasă, a luat un cutit, a apucat pe concubina lui si a tăiat-o mădular cu mădular in douăsprezece bucăti, pe care le-a trimis in tot tinutul lui Israel. [...]"

În întunericul celor citite, nu mi se pare nimic hazliu la Biblia lui Leo Taxil. Eu i-aş fi zis THRIBLIA - un Thriller Ecumenic 3Duh cu Efecte Speciale. Citiţi-o numai dacă staţi bine cu pace-makerul.

4 Comentării:

  1. banuiam eu ca Bibila e o mare minciuna dar nici chiar asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Biblia nu este minciuna este singurul adevar care exista pe lumea asta...
    Leo Taxil asta este un handicapat total, in biblie se mentioneaza multe experiente de ale vieti si negative si pozitive, dar tema principala a Carti este Dumnezeu care il cauta pe om, evident ca sa il salveze , sa iii mantuiasca sufletul. sunt multe de spus doar a vrut sa fac o remarca simpla, inca o data spun Leo taxil este total pe langa , pacat ca va pierdeti vremea sa cititi asemenea prosti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca te-ai fi nascut in orientul mijlociu aveai sa fii musulman si citeai coranul spunand ca aia e cartearevelatoare si cea care vorbeste despre dumnezeul adevarat, HANDICAPATULE!

      Ștergere
  3. Biblia prima minciuna, statul de drept a doua ,religiile si organizarea sociala din zilele noastre sunt cele mai mari sarlatanii posibile.Cu respect un cititor

    RăspundețiȘtergere

(scrie încet, că noi nu citim prea repede)

Entradas populares

 
Copyright © 2011 Distillery Channel | Powered by Blogger
Template by Free WP Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Modificat genetic by Lady Distiluna